Blind daten

Wanneer je zonder danspartner naar het toernooi bent gekomen, dan heb je op de vrijdagavond nog de mogelijkheid om een danspartner voor de volgende dag (of het hele weekend) te vinden. Ook op de zaterdagavond, tijdens het feest, is het nog mogelijk een partner te vinden voor de wedstrijd op zondag.

Aan de zogenaamde blind-datebandjes kun je zien welke klasse en discipline iemand gaat dansen. De blind-datebandjes kun je bij de infobalie ophalen. Kijk rond, zoek iemand met dezelfde kleur bandje(s) en probeer een dansje uit met je potentiële danspartner! Wil je het zaterdagavond nog een keer proberen, haal dan een nieuw bandje bij de infobalie. Koppels kunnen zich vrijdag tot 01.00 uur en zaterdag tot 00.00 uur inschrijven voor de wedstrijd van de volgende dag.

Blind date regels
Deze regels gelden alleen voor degenen die verplicht moeten blind daten. Voor alle anderen geldt: wees aardig voor elkaar en vind een gezellig iemand om mee te dansen, man of vrouw. Je bent verplicht om met die danspartner alle dansen van de discipline dansen (ballroom/latin).

Voor de verplichte blind date-dansers zijn er een paar basisregels waar je je aan moet houden:

  • Je mag niet blind daten met iemand van hetzelfde team.
  • Je mag niet blind daten met iemand met wie je al eerder wedstrijden hebt gedanst:
    • In één van de laatste drie edities van het ETDS/NTDS
    • In andere wedstrijden
  • Je danst alle dansen van een discipline (ballroom/latin) met dezelfde blind date-partner.